Beržinės Malkos

Beržas – beržinės malkos ir medžiai yra žinomi ir lengvai atskriami dėl savo unikalios žievės.

Tai šiek tiek minkštesnė mediena nei ąžuolas, kas beržą padaro puikiu pasirinkimu dėl šių savybių:
  •  Lengvas uždegimas
  • Išlaikytų ąžuolo savybių tokių kaip išskiriama šiluma ar ilgas degimas
  • Ryški šviesa degant
  • Vidutiniškai karšta ugnis

Norint, kad greitai šušildyti namus rekomenduojame naudoti ąžuolines malkas, o beržas puikiai tinka palaikyti jau šiltus namus, ypač nakties metu.

 

 

Beržinės Malkos Vilniuje

Šios medienos kokybė gali būti nuo labai geros iki vidutiniškos – itin daug priklauso nuo konkrečios beržo rūšies.

Beržai paprastai būna maži ir vidutinio dydžio medžiai. Šie medžiai geriausiai žinomi dėl baltos žievės. Kaip ir daugumoje medžių, beržų šeimoje yra keletas skirtingų rūšių, iš kurių geltonas ir juodas beržas yra geriausias deginimui.

Kita dažnai sutinkama beržų rūšis yra baltas beržas. Tai taip pat puiki mediena deginimui, nors ir neišskirianti tiek daug šilumos.

Pažiūrėkime į kiekvieną rūšį detaliau.

Juodasis Beržas

Dar žinomas kaip kalnų raudonmedis, saldusis beržas ar vyšninis beržas. Tai tikriausiai labiausiai geidžiamas beržas visoje šeimoje. Mediena turi storą pluoštą, kuris leidžia degti ilgai ir karštai. Vien dėl šių savybių, tai vienas geriausių įmanomų pasirinkimų deginimui.

Juodasis beržas tai pat turi unikalų saldų kvapą kai dega. Šią medieną rekomenduojame paruošti iškart kai medis nukertamas. Tai reiktų daryti dėl itin didelio drėgmės kiekio medyje.

Geltonasis Beržas

Dar vadinamas pelkių beržu, identifikuojamas pagal sidarbrinę-geltoną ir lygesnę žievę. Medžiui senstant žievė garbanojasi, o tai suteikia šiam medžiui unikalią išvaizdą. Geltonasis beržas yra kietas, stiprus ir tankus medis dažnai naudojamas baldams gaminti. Medienos tankis baldų gamybai yra tiesiog puikus.

Kitas šio medžio požymis yra skleidžiamas žiemos aromotas degant. Tačiau, geltonasis beržas turi ir trūkumų – jį sunku skaldyti ir jis labai lėtai džiūna. Džiovinant šias malkas būtina palikti atvirą oro cirkuliaciją dėl itin didelio sulos kiekio.

Baltasis Beržas

Dar žinomas kaip kalnų raudonmedis, saldusis beržas ar vyšninis beržas. Tai tikriausiai labiausiai geidžiamas beržas visoje šeimoje. Mediena turi storą pluoštą, kuris leidžia degti ilgai ir karštai. Vien dėl šių savybių, tai vienas geriausių įmanomų pasirinkimų deginimui.

Juodasis beržas tai pat turi unikalų saldų kvapą kai dega. Šią medieną rekomenduojame paruošti iškart kai medis nukertamas, o dar paprastesnis variantas yra pasirūpinti jau paruošta mediena. Tai reiktų daryti dėl itin didelio drėgmės kiekio medyje.

Vilniečio atsiliepimas apie beržines malkas

Beržinės Malkos Vilniuje

Ąžuolas net nelyginamai gamina daugiausiai šilumos ir dega ilgiausiai. Pora vidutinio dydžio malkų kroenyje degs keletą valandų, o temperatūra sieks apie 200 laipsnių. Jei prikraunu pilną krosnį temperatūra pasiekia ir 250 laipsnių. Tai geriausias medis greitai sušildyti namui ir palaikyti kamyną švarų.

Beržas tuo tarpu yra ir palaiminimas, ir prakeiksmas. Jis skleidžia apie 150 laipsnių karštį, dega šiek tiek sunkiau, o krosnelės stiklas greitai apsineša. Sudega greitai, bet ilgai išlieka anglimis. Taigi tai nėra puikus pasirinkimas norint greitai sušildyti namus, tačiau dėl ilgalaikio šilumos skleidimo tai tampa idealus variantas naktį arba dieną kai nieko nėra namie. Net po 6-8 valandų (jei palieku deguonies padavimą mažą) krosnis būna apie 60-70 laipsnių karščio ir puikiai palaiko temperatūrą jau šiltame name.

Close Menu